Muhalefetin adalet adalet diye bağırdığı bir ortamda AK Parti milletvekilinden şiddete uğrayan avukatlara tam destek geldi. Üstelik bunu cesaretle dile getirdi.
Kendisi de bir avukat olan AK Parti Milletvekili Abdurrahim Fırat, Mahkeme kapılarında ve alanlar da avukatlara yapılan saldırıları sert bir şekilde eleştirdi ve onların düşman olmadığını söyledi.
28 dönem Milletvekili olarak TBMM’ye giren, Erzurum Milletvekili Abdurrahim Fırat, dobra dobra konuşmaları ile tanınan bir milletvekili.
Kendisini mecliste ki çalışmalarından yakından tanıyorum. Doğru bildiğini dobra dobra konuşan bir hukukçu milletvekili. Belli ki sayın Fırat’ı, son aylarda avukatlara karşı yapılan saldırılar çok kızdırmış.
Geçen gün kendisini TBMM’ de ki odasında ziyaret ettim. Son derece güleç yüzlü ve kibar bir vekil. Beni her zaman olduğu gibi gene güler yüzü ile karşıladı ve koyu bir sohbete daldık.
Aynı zamanda TBMM Anayasa Komisyonu üyesi de olan Abdurrahim Fırat, bu arada Anayasa Adalet Komisyonunun oluşturduğu karma komisyon üyeliği de yapıyor.
Yani tam bir hukuk profesörü gibi bir siyasetçi. Bu bakımdan adalet ve yargı konularında son derece deneyimli bir hukukçu Abdurrahim Fırat.
Yaklaşık bir saate süren sohbetimiz sırasında anladım ki meslektaşlarına yapılan bu baskılar, onu da kızdırmış ve gördüm ki yargının tartışıldığı bu dönemde özellikle muhalefetin ve halkın şikayetçi olduğu bu ortamda bir iktidar partisi milletvekili de yargının bir kolu olan avukatlara karşı yapılan saldırıları şiddetle kınıyor.
Meclisin gülen yüzü olarak biz gazeteciler tarafından isimlendirilen hukukçu AK Parti Milletvekili Abdurrahim Fırat, bir hukukçu olarak bakın avukatlara yapılan saldırılar konusunda nasıl eleştiride bulunuyor ‘’ Kamu görevlisi statüsündeki avukatlara husumet beslenmemelidir. Avukatlar saldırı ve şiddeti değil, değer görmeyi hak ediyor’’
İşte bir iktidar partisi siyasetçisi olan Erzurum Milletvekili Fırat iktidar, muhalefet ayrımı yapmadan çok doğru bir eleştiride bulunmuş ve avukatları savunmuştur.
Erzurum Milletvekili Abdurrahim Fırat dahada ileriye giderek avukatlara yapılan saldırıların kamu görevlisine yapılmış sayıldığını da belirtiyor.
Son aylarda yargının önemli bir ayağı olan Avukatlara karşı yapılan eleştirilerin, yoğunlaştığı bir dönemde, bir iktidar partisi üyesinin böyle bir desteği vermesi son derece önemli bence de.
AK Parti Erzurum Milletvekili Avukat Abdurrahim Fırat’ın gerçekten bu cesaretli çıkışı avukatlar tarafından da destek gördü. Bu konuda konuştuğum baroya kayıtlı bazı arkadaşlarımda AK Parti Milletvekilini tam desteklediler.