Yavuz Ağıralioğlu, Samsun’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen iftar programına katıldı. Programa Ağıralioğlu’nun eşi Bilge Bilgin Ağıralioğlu ile birlikte Anahtar Parti yöneticileri ve partililer de katıldı. Programın ev sahipliğini Samsun İl Başkanı Ahmet Karkucak ve Samsun Kadın Kolları Başkanı Neslihan Koyuncu yaptı.
Kadınların toplumdaki rolüne dikkat çeken Ağıralioğlu, ülkede yaşanan ekonomik ve sosyal sorunlardan en çok kadınların etkilendiğini söyledi. Ekonomik sıkıntılar, güvenlik sorunları ve eğitimde yaşanan aksaklıkların kadınların hayatını doğrudan etkilediğini belirten Ağıralioğlu, özellikle enflasyon dönemlerinde aile bütçesini yönetmek zorunda kalan kadınların daha fazla zorlandığını ifade etti.
Kadınlar sorunlardan ilk etkilenen kesim
Kadınların toplumda yaşanan gelişmelerden ilk etkilenen kesimlerden biri olduğunu dile getiren Ağıralioğlu, ekonomik sıkıntıların ve güvenlik sorunlarının en çok kadınları tedirgin ettiğini söyledi.
Enflasyonun arttığı dönemlerde pazarda en çok zorlananların kadınlar olduğunu belirten Yavuz Ağıralioğlu, aile sofralarındaki değişimi ve çocukların geleceğine dair endişeyi de en çok annelerin hissettiğini ifade etti. Şehit annelerinin toplumdaki yerinin ayrı olduğunu vurgulayan Ağıralioğlu, onların fedakârlıklarının unutulmaması gerektiğini dile getirdi.
Siyaseti terbiye hattına çevireceğiz
Siyasette kavga yerine çözüm üreten bir anlayışın hakim olması gerektiğini söyleyen Genel Başkan, Anahtar Parti olarak Türkiye’nin sorunlarını çözmeye talip olduklarını belirtti.
Siyasi tartışmalarda hakaret yerine eleştiri ve çözüm odaklı bir yaklaşımı benimsediklerini ifade eden Ağıralioğlu, “Biz memleketin iki yakasını bir araya getirmeye talibiz. Kavgaya kurulmadık. Siyasi dedikodu yapmayacağız. Ama sofraya kavuşacağız, umuda kavuşacağız, çocuklarımızın eğitimine kavuşacağız” dedi.
Bölgesel gelişmelere de değinen Yavuz Ağıralioğlu, dünyada önümüzdeki yıllarda daha fazla kriz ve çatışmanın yaşanabileceğini belirterek Türkiye’nin güçlü bir ülke olması gerektiğini vurguladı. Samsun’dan söz verdiklerini ifade eden Ağıralioğlu, Türkiye’nin daha adil, güçlü ve huzurlu bir ülke olması için çalışacaklarını söyledi.




